Välkommen

Länkar

Korsnäs OK IF

Veteransidan

3DRerum

Eventor

Orientera i Dalarna

Motionsorientering

DSKK

 

Välkommen till www.vol.n.nu.

Här samlas mina skrifter ängående sport och friskvård

2017 bjöd på ömsom vin och ömsom vatten

Knäskadan gjorde att OL-säsongen endast blev ett haltande runt på Dala Veterantävlingarna. Däremot blev det mera cykling.

Började med Siljan runt i strälande väder för att sedan övergå till MTBO-tävlingar.

 

Vad händer 2018??

Väntar på knäoperation vilket gör att planering inför 2018 får vänta. 

 

 

 

Länkar

Korsnäs OK IF

Veteransidan

3DRerum

Eventor

Orientera i Dalarna

Motionsorientering

 

 

Dskk

 

 

Här finns information om Skogskarlarnas klubb i Dalarna.

Senast uppdaterad 2019-04-19 av Hans Kruskopf.
Medlemsmatrikeln uppdaterad.

Plusgiro 16 06 12-8

Epostadress: dskkdalarna@gmail.com

De flesta bilderna förstoras om man klickar på dem.

Snart dags för länskamp mot Västmanlänningarna.

Den 16 juni blir det kamp i Avesta mot våran grannklubb i Västmanland. Efter förra årets svidande nederlag så har det rapporterats hårdsatsning från dem. Anmälan kommer snart i Eventor.

 

Vårblot 2019 med Klubbmästerskap.

Leksands skogskarlar står som arrangör för årets vårblot.
De har lovat kluriga banor inför vårt klubbmästerskap i orientering.
Preliminärt datum är satt till den 2 juni.
 

 

DSKK Stöder ungdomsidrotten inför år 2019.

 
 
 
Vid årets Dala-offensiv som genomfördes den 24 november i Falun överlämnade vår Talman Gunde en symbolisk prischeck på 25 tusen kronor till Dalarnas Orienteringsförbunds Ungdom.. Prischecken överlämnades till Mats Jönsson för ”yngels förkovran” under överinseende av Landslags ledare Håkan Carlsson, VM-medaljör, SM segrare, DM vinnare och Dala-cuppristagare, en och annan strumplös Skogskarl och lite andra orienteringskunniga människor.
 
 
 
 

 Fyra nya skogskarlar i Malung

 

 

Vid årets höstblot dubbades 4 st kalvar till nya skogskarlar i klubben. På bilden ovan är de nya skogskarlarna från vänster räknat, Anders Eklund Stora Tuna OK, Janne Johansson Malungs OK, Sven Nilsson Malungs OK, Jörgen Norén Malungs Ok.

Vi hälsar dessa fyra välkommen i klubben. 

 

 

45 Skogskarlar hade hörsammat Rådets och Malungskarlarnas inbjudan till 2018 års höstblot. 

Läs om blotet på denna sida.

 

Helge Westholm 100 år

 

Skogskarlen och f.d Talman Helge Westholm  fyllde 100 år den 29 juli. Han intogs som skogskarl år 1945 och var talman mellan åren 71 -80.

Nuvarande talman "Gunde" tillsammans med Ludvikakarlarna Per-Åke, Bertil och Per uppvaktade honom och fick en fantastiskt trevlig stund med otroliga berättelser om allehanda tävlingar, budkavlar och strapatser. Sonen Hans var också med och förevisade en del pärmar med tidningsurklipp och samt den bråkdel av prissamlingen som Helge förvärvat under alla år. Nämnas kan att på Avestapropagandan noterades ”nytt världsrekord” på den 13,6 km långa banan med 6 min/km.  Kraftig kupering, 150 m stigning till första kontroll. Skala 1:50000

Helge är otroligt pigg i sinne och snabb i tanke och ett fantastiskt minne av namn, platser, årtal, kavlelag, sträckplaceringar etc. Han följer också idag världseliten så fort det är TV-sändning.

 

Grattis Helge och tack för en trevlig stund.

Strumpavgift 2019.

Betala strumpavgiften 150 kr på pg 160612-8 eller Swish  072 022 77 05.  Glöm inte att uppge namn!

(det går också att göra en överföring direkt till vårt konto på Länsförsäkringars bank 9023.50.106.79. Skriv endast namn på överföringen.)

 

 

Gruvvandringen i Insjön den 14 okt. 2018
I strålande höstväder samlades 21 skogskarlar och huldror  vid fiskdammarna i Solberga för att ge oss ut på en 5 km lång historisk gruvvandring.
Våra kunniga guider Kurt Mattson och L-E Danielsson från Åls Hembygdsförening hälsade oss välkomna och berättade om den forna gruvdriften som pågick under 100 år med början av 1700-talets mitt.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Alla Samlade
 
 
Dagens vandring       
 
Det första stoppet blev ett av Sveriges största konsthjul, ja kanske det största med sina 17 meter i diameter. En modell av detta, dock i halv skala, står i dag på Hjultorget i Insjön. 
 
Härifrån anlades en 1000 meters lång stånggång till Svedjegruvorna. Redan på den tiden var återvinning ett begrepp i och med att man byggde en kanal på 1500 meter till Insjö koppargruva för att använda samma vatten vid dess konsthjul.
 

 
 
 
 
 
Efter att ha kollat in några kolarkojruiner så blev nästa anhalt Stålgruvan, som var en av de bästa gruvorna med en järnhalt på 53%.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vandringen fortsatte via Blackbergsgruvan och över Blackberget, Efter att ha passerat en gammal silvergruva var vi framme vid Insjö Koppargruva. En gruva som hade en verksamhet under hela 17 och 18-hundra talet. 
Här blev det fika och en överraskning när det börja eka ljuvlig musik över nejden. 

.
När musiken hade tystnat  framträder Per Gustavsson som hade spelat  på Kohorn och näverlur. Han berättade också om sina instrument som båda hade en intressant historia.
 
 
 
 
Efter fikat visade och berättade L-E Danielsson historien om "gamla kartor till dagens moderna" med tonvikt på Helgbo-kartorna men även rent allmänt i Dalarna.
 

 
 
Vandringen avslutades sedan längs den kanal som förde vattnet från Körsta till Insjö Koppargruvan.
 
 
Ett stort tack till våra kunniga guider Mattson och Danielsson som ledde oss under vandringen i 20 graders värme under denna strålande höstdag.

 

Ett stort tack till våra kunniga guider Mattson och Danielsson som ledde oss under vandringen i 20 graders värme under denna strålande höstdag.

 

besöksräknare

Antal besökare på denna sida sedan 20150103

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)